Qui som

Què és l'Associació Cultural Baixa Segarra

L’Associació Cultural Baixa Segarra té com a finalitat la conservació, el foment, el debat, l’estudi i la divulgació de la història, la ciència, les arts i les lletres de la zona geogràfica de la Baixa Segarra.

Regula les seves activitats d’acord amb allò que estableix la Llei 4/2008, de 24 d’abril relativa a les persones jurídiques; la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d’associació i els seus estatuts, actualitzats el 18 de novembre de 2012.

Història de l'Associació

L’Associació Cultural Baixa Segarra es va constituir el dia 8 de maig de 1992 i té la seu social al Castell dels Comtes de Santa Coloma de Queralt.

Des dels seus inicis ha organitzat conferències i debats, a més d’una trentena llarga d’exposicions. Ha editat més de quaranta publicacions i creat una biblioteca local i general amb més de quatre mil volums. A més, ha aplegat  un extens arxiu documental de temes locals i digitalitzat un fons amb més de 10.000 fotografies des de finals del segle XIX fins a l’actualitat.

Amb motiu del 25è aniversari de l’entitat, l’any 2017 el Consell Comarcal li va concedir la Distinció d’Honor de la Conca de Barberà i el 2018 el Fòrum l’Espitllera li va atorgar el setè Premi Sikarra promogut per la Fundació Jordi Casas i Llebot.

La condició de soci

about timeline

Els socis tenen dret a participar activament en les activitats de l’associació, rebre informació,  accedir lliurement a l’arxiu i biblioteca i adquirir les publicacions a preu reduït.