Fons Robert Balcells

Montserrat i M. Isabel Balcells han fet donació a l’Associació de l’arxiu fotogràfic del seu pare en Robert Balcells i Prats. Si cliqueu la icona de l’exposició tindreu accés a les imatges de l’exposició de fotografies del Fons Robert Balcells Prats que l’Associació ha presentat a la sala d’actes de l’Institut “Joan Segura i Valls” coincidint amb la Festa Major del 2000.

Robert Balcells Prats
Robert Balcells Prats

(Santa Coloma de Queralt, 25 de març de 1906 – Barcelona 14 de gener de 1994)

Nascut a la casa pairal de cal Llauner, al carrer Major, era el petit de sis germans. De molt jove ja es va interessar per la història de la vila i la seva comarca. Amb un grup d’amics que compartien aficions i il·lusions, varen iniciar un seguit de sortides a molts indrets de la rodalia. La màquina fotogràfica es va convertir en l’eina inseparable del Robert. Gràcies a ella avui tenim un testimoni de primer ordre de molts indrets i personatges de la Baixa Segarra avui desapareguts o profundament transformats. Si a més hi afegim la indubtable qualitat artística de les imatges, ens adonarem que la col·lecció té un valor inapreciable.

L’exposició que avui presenta l’Associació Cultural Baixa Segarra és només una petita mostra d’aquesta gran labor. Pels motius que hem dit més amunt, ha estat molt difícil fer-ne una tria, però finalment hem decidit ressaltar quatre aspectes de la vida colomina: el poble, amb els indrets més significatius, els esdeveniments, les festes i els personatges. En honor de la veritat hem de dir que hi ha dues o tres fotografies que no són obra de l’autor, sinó força anteriors, però les hi hem volgut incloure pel seu interès documental.
Volem deixar constància del nostre agraïment a les seves filles Isabel i Montserrat per la donació d’aquesta col·lecció inapreciable que passarà des d’ara a formar part del fons fotogràfic de l’Associació sota l’epígraf de Fons Robert Balcells.

Associació Cultural Baixa Segarra
Santa Coloma de Queralt, 15 d’agost del 2000

Entrades recents

Comentaris recents

No s'han trobat comentaris.
Latest Posts