Fons Josep Salvany i Blanch

Biblioteca Nacional de Catalunya - Barcelona

Fons Josep Salvany i Blanch
Fons Josep Salvany i Blanch

Autoretrat. Estiu 1916, clixé núm. 9-324. Lo meu retrat

Josep Salvany: l'home

Josep Salvany i Blanch és un d’aquells personatges polifacètics -llicenciat en medicina, citat com a geòleg per Francesc Pujols en les seves memòries, “artista de la fotografia” segons Fèlix Duran i Cañameras- que en el pas del segle XIX al XX van cercar de donar un contingut científic a les seves afeccions i activitats.

Nat a Martorell el 4 de desembre de 1866, fill d’un baster, va cursar la carrera de medicina i cirugia a la universitat de Barcelona entre els anys 1884 i 1891.

Va morir a Barcelona el 28 de gener de 1929/../ És una sort que ens hagi arribat l’obra fotogràfica de Josep Salvany i Blanch, dipositada avui a la Biblioteca de Catalunya, ja que constitueix per la seva qualitat i diversitat una veritable crònica dels trenta primers anys del nostre segle/../ Miquel Àngel Alarcia.

Armengol, Assumpte i Marco, Ricard
Josep Salvany i Blanch: fotografies
1910-1926
Biblioteca de Catalunya. Barcelona,1992. 133 pgs. 240 x 220 mm.

L’Associació Cultural Baixa Segarra l’any 1993 al saber l’existència d’aquest valuos fons d’obra gràfica va adquirir una còpia de les fotografies de Santa Coloma de Queralt i d’altres indrets del seu rodal amb la finalitat de conservar-les a l’arxiu i donar-les a conèixer entre tots els associats i altres persones interessades. Ara gràcies als avenços de l’informàtica es pot consultar aquest fons des d’aquesta pàgina

Aquesta pàgina ha estat actualitzada el dimarts 28 de juliol del 2015

Entrades recents

Comentaris recents

No s'han trobat comentaris.
Latest Posts