Fons Josep Salvany i Blanch

Biblioteca Nacional de Catalunya - Barcelona

Fons Josep Salvany i Blanch
Fons Josep Salvany i Blanch

Autoretrat. Estiu 1916, clixé núm. 9-324. Lo meu retrat

Josep Salvany: l'home

Josep Salvany i Blanch és un d’aquells personatges polifacètics -llicenciat en medicina, citat com a geòleg per Francesc Pujols en les seves memòries, “artista de la fotografia” segons Fèlix Duran i Cañameras- que en el pas del segle XIX al XX van cercar de donar un contingut científic a les seves afeccions i activitats.

Nat a Martorell el 4 de desembre de 1866, fill d’un baster, va cursar la carrera de medicina i cirugia a la universitat de Barcelona entre els anys 1884 i 1891.

Va morir a Barcelona el 28 de gener de 1929/../ És una sort que ens hagi arribat l’obra fotogràfica de Josep Salvany i Blanch, dipositada avui a la Biblioteca de Catalunya, ja que constitueix per la seva qualitat i diversitat una veritable crònica dels trenta primers anys del nostre segle/../ Miquel Àngel Alarcia.

Armengol, Assumpte i Marco, Ricard
Josep Salvany i Blanch: fotografies
1910-1926
Biblioteca de Catalunya. Barcelona,1992. 133 pgs. 240 x 220 mm.

L’Associació Cultural Baixa Segarra l’any 1993 al saber l’existència d’aquest valuos fons d’obra gràfica va adquirir una còpia de les fotografies de Santa Coloma de Queralt i d’altres indrets del seu rodal amb la finalitat de conservar-les a l’arxiu i donar-les a conèixer entre tots els associats i altres persones interessades. Ara gràcies als avenços de l’informàtica es pot consultar aquest fons des d’aquesta pàgina

Aquesta pàgina ha estat actualitzada el dimarts 28 de juliol del 2015